52. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’nde İkinci Gün Dopdolu Geçti
Silifke’nin kültür ve sanat geleneğini yaşatan ve Türkiye’nin en köklü festivallerinden biri olan 52. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali, ikinci gününde de birbirinden renkli etkinliklerle devam etti.
Gün boyu şehrin farklı noktalarında düzenlenen etkinlikler, her yaştan vatandaşın yoğun ilgisini gördü. Sabah saatlerinde başlayan satranç turnuvası, sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olurken, Cafebell yanında gerçekleştirilen çocuk şenliği ise miniklerin neşesine ev sahipliği yaptı. Eğlenceli oyunlar, yüz boyama aktiviteleri ve çeşitli sürprizlerle dolu şenlik, ailelerin de büyük beğenisini kazandı.
Öğleden sonra ise kültür ve sanat tutkunları Silifke Kültür Merkezinde buluştu. Burada gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Yarışması ön elemesi, genç ve yetenekli seslerin sahne aldığı heyecan dolu anlara sahne oldu. Jüri üyeleri tarafından titizlikle değerlendirilen yarışma, final için seçilen isimlerle daha da büyük bir merak uyandırdı.
Akşam saatlerinde festival coşkusu doruğa ulaştı. Sahneye çıkan Türk Halk Müziği Finali ile izleyiciler unutulmaz türküler eşliğinde keyifli dakikalar yaşadı. Finalin ardından sergilenen “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” adlı tiyatro oyunu ise sanatseverlerden tam not aldı. Oyunun sahnelenişi, izleyicilere hem düşündüren hem de sanatın gücünü hissettiren bir deneyim sundu.
Silifke Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen festival, hem kültürel mirasın yaşatılması hem de sanatın farklı dallarının halkla buluşturulması açısından büyük önem taşıyor. Festivalin ikinci günü, hem katılımcılara hem de izleyicilere sanat ve eğlence dolu unutulmaz anlar yaşattı.