YAPI KULLANMA BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER; Öncelikle SSK ilişiksizlik belgesini almış olmak Belediyemizin İmar Müdürlüğüne müracaat dilekçesi ve ekleri: İnşaat ruhsatının önlü, arkalı fotokopisi Tapu fotokopisi SSK ilişiksizlik belgesi Binanın ön ve arka cephesinden (13*18) ebadında ikişer adet fotoğraf Müracaat sonrasında vatandaş cins tahsisi için Kadastro Müdürlüğüne gönderilir. Kadastroda yapılan ölçüm sonrası Tapu Sicil Müdürlüğünde işlemler devam eder. Tapu Sicil Müdürlüğü vatandaşı Vergi Dairesine gönderir. Vatandaş tapudan aldığı vergi dairesi yazısı ile birlikte belediyemize gelir. Belediye emlak beyannamesi doldurur, İmar müdürlüğümüz tarafından verilen vergi dairesi yazısı ve diğer evraklarıyla birlikte vergi dairesine gider. Vergi dairesinden hem Belediyeye hem de tapu sicil müdürlüğüne yazı getirir.
YAPI KULLANMA İZNİ ALMAK İÇİN BELEDİYEMİZDEN; Belediye tabipliğince sağlık raporu tanzimi Numarataj servisinde adres tespitinin yapılması Her bağımsız bölüm başına harcı alınır. Tapu sicil müdürlüğünden alınan cins tahsisi yapan tapu getirilir. Yapı kullanma izni dört suret olarak daktilo edilir. * Projesinde asansör ve sığınak olan binalarda yapı kullanma izin belgesi verilmeden önce asansör ve sığınak uygunluk belgeleri istenir. * Vatandaşlar müracaat sırasında vergi sicil numaralarını getirmek zorundadırlar.
İMAR DURUMU BELGESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER; Kadastro çapı Tapu fotokopisi (Müracaatlar dilekçe ile yapılmaktadır.)
KAZI İZNİ VE TOPRAK VİZESİ; Yapı inşaat ruhsatı verilmesiyle birlikte kazı izni verilmiş sayılır. Kazı için gerekli emniyet tedbirleri alınarak projeye uygun olarak kazı tamamlandıktan sonra belediyemize müracaat edilerek Toprak Vizesi başvurusunda bulunulur.
TOPRAK VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER; Müracaat dilekçesi Yapı ruhsatının aslı Röperli kroki
YAPI RUHSATI ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER; Dilekçe Tapu fotokopisi ve aslı Kadastro çapı (1 yıl içinde alınmış olması) İmar durumu Plankote Bina aplikasyon krokisi Zemin ve temel etüt raporu Jeolojik etüt raporu (5 ve üstü katlarda sondaj raporu) Oda vizeli mimari proje(3 takım) Oda vizeli statik vize (3 takım) Sıhhi tesisat projesi (3 takım) Elektrik tesisat projesi (3 takım ve Telekom onaylı) Statik hesabı Mimari büro sicil belgesi Statik büro sicil belgesi Fenni mesul, mal sahibi ve usta taahhütnamesi Müze yazısı (Sit alanı ise kurul kararlı) Asansör alan projesi (5 ve üstü katlarda) Sığınak uygunluk raporu (800m2 üstü-Sivil Savunma Müd.) Ruhsat harcı
TEMEL VİZESİ; Toprak vizesi yapılmış olan inşaatlarda, temel sistemi tesis edildikten sonra beton dökülmeden belediyeye dilekçe ile başvuruda bulunarak temel vizesi talebinde bulunması zorunludur. Belediyemizce yerinde inceleme yapılarak aplikasyon krokisinde uygun ise beton dökülmesine yazılı izin verilir. Yazılı izin üzerine beton döküldükten sonra belediye elemanlarınca tekrar kontrol yapılarak temel vizesi verilir. Temel vizesi verilmeden inşaata devam edilmez.
TEMEL VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER; Müracaat dilekçesi Yapı ruhsatının aslı Röperli kroki yada aplikasyon krokisi Temel Vizesi İçin Gerekli Belgeler İnşaat mahallinde görülebilecek bir yere inşaat ile ilgili bilgileri içeren levhanın bulundurulması. Fenni mesulün inşaatta hazır bulunması İnşaat ruhsatının tarihinin iki (2) yılı geçmemiş olması gerekmektedir.